۱- مشاوره با شرکتهای تبلیغاتی یا ناشران:بررسی وتصمیم گیری درمورد قطع، فونت، فاصله سطرها سرصفحه، پا صفحه، فصل بندی مصورسازی وهمچنین تعداد صفحات تقریبی ( براساس ضرایب فرمهای چاپی ۸ وترجیحا ۱۶)- و.سایرموارد…
۲- حروفچینی و صفحهآرایی:
الف- تایپ متون دست نویس و اسکن تصاویر و رسم نمودار و جداول و اجرای سفارش طراحی اولیه که توسط گرافیست انجام میشود ….
ب- پریینت اولیه وغلط گیری که توسط نویسنده صورت میگیرد
ج- پرینت و غلط گیری نهایی که پس از بازبینی مجدد توسط نویسنده خوانده و تایید میشود
د- تهیه نسخهنهای کتاب شامل صفحه عنوان- شناسنامه و متن کتاب با صحافی کامل
۳- ارسال یک نسخه ازکتاب صحافی شده به همراه فرم درخواست مجوز توسط انتشارات و درج کد شابک (کد ۱۳ رقمی شناسایی بینالمللی کتاب ISBN) به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت اخذمجوزقبل ازچاپ
مجوز قبل از چاپ کتب علوم محض و کاربردی مانند فیزیک، شیمی، مهندسی، ریاضی، علوم پزشکی (بجز موارد استثنایی) …. بلافاصله صادر میگردد.ولی سایر کتابهابه هیئت بررسی نشر کتاب ارجاع میگردد. این هیئت در استان خراسان بطورمعمول هردوهفته یکبار شکل جلسه میدهدو کتابها پس از بررسی در هیئت و مطالعه آن توسط کارشناس مربوطه که هر یک در رشته خاص متخصص می باشند به فاصله حداقل ۲۰ روز و حداکثر…روز پاسخ هااعلام میگردند این پاسخ معمولاً بدلیل آشنایی ناشران بامقررات در اکثر موارد بلامانع میباشد و در مواردی که نیاز به حذف و یا اصلاح بخشهایی از کتاب است با اشاره به صفحه و کلمه ویا جمله موردنظرناشر را در جریان قرار میدهند و ناشر موظف است که صفحات مورد نظر را بعد از اصلاح مجدد ارسال و منتظر پاسخ بماند و در بعضی موارد کتابها بدلایلی که نیاز به صحبت ندارد غیر قابل چاپ اعلام میگردد.این دلایل قانوناً باید بر اساس بخشنامه وقوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد جهت اطلاع از کلیه قوانین فوق می توانید به قوانین ومقررات مراجعه کنید.
پس از تأیید کتاب توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز قبل از چاپ کتاب صادر میگردد. در این مجوز نام کتاب ، مؤلف، مترجم، قطع، تیراژ نوبت چاپ تاریخ وشماره درخواست و شابک کتاب اعلام گردیده است.
پس از اخذ مجوز قبل از چاپ کتاب مراحل زیر انجام خواهد گرفت:
۱- طراحی جلد که بر اساس موضوع، قطع و تعداد صفحه و علایق سفارش دهنده توسط گرافیست طراحی میگردد
۲- نسخه نهایی کتاب پس ازکنترل نهایی توسط شرکت تبلیغاتی یا ناشران بانظارت سفارش دهنده جهت تهیه فیلم و زینک به لیتوگرافی ارسال میگردد و همچنین طرح جلد پس ازکنترل نهایی جهت تهیه فیلم و زینک چهار رنگ (تمام رنگی) به مراکز تهیه فیلم و زینک کامپیونری که با عنوان ایمیج ستر یا خروجی فیلم و یا پلیت ستر نیز شناخته میشوندارسال میگردند.
۳- تهیه ملزومات چاپ مانند کاغذ ومقوا با کیفیت موردنظروقطع و مقدار مورد نیاز وتحویل آن به چاپخانه که توسط نویسنده یا شرکت تبلیغاتی صورت میگیرد
۴- ارسال زینک رنگی جلدومتن به چاپخانه و چاپ بر اساس فرم سفارش
۵- صحافی آخرین قسمت تهیه کتاب می باشد که پس از مراحل تا و ترتیب و تجلید (توجلد گذاری) و برش کاری و بستهبندی (شرینگ) کتاب را آماده بازرسی مینمایند.
۶- تعدادمعینی از کتابهای منتشره به همراه فرمهای مخصوص و کپی مجوز قبل از چاپ با تأیید چاپخانه به اداره ارشاد ارسال می گردد و بازرس اداره ارشاد بعد از مراجعه به صحافی و کنترل نمونه و تعداد کتب منتشره بر اساس مجوز کتاب در صورت عدم مغایرت فرم اعلام وصول را صادر و با این فرم صحافی اجازه تحویل کتاب را به انتشارات خواهد داشت.
۷-انتقال کتابها پس از صدور نامه اعلام وصول به انبار و مراکز پخش کتاب